Tuesday, 25 June 2019

Chasing Goals

I love setting and chasing goals, both in running and in life. It fuels me and makes me feel alive. It's no wonder then, that the parkrun concept so strongly resonates with me: It's perfectly geared towards facilitating the setting and annihilation of goals. Whether you want to run faster, be consistent, be social, discover new places or make a difference through volunteering, there's a parkrun milestone or (unofficial) challenge for that. Just choose one and chase it!

This past Saturday, roughly two-and-a-half years after moving to New Zealand, I (finally) earned my (unofficial) single-ton badge for completing 100 parkrun events at a single parkrun venue (Kapiti Coast parkrun, in my case). Which means that, out of the 184 parkrun events I've completed in total, just over 54% was done at Kapiti Coast. No wonder I feel like I intimately know every rock and tree stump on the course...!

The single-ton badge!

And while completing this challenge wasn't at the top of my parkrun priority list (tourist badge, I'm still coming for you!), I'm super thankful for a) the fact that we have a parkrun within walking distance of our home, and b) the gift of good health and running. A run is a (glorious!) run, no matter where you do it, right? 

One of my first parkruns at Kapiti Coast parkrun in 2016. [Photo by Jeff Stark.]

Kapiti Coast parkrun in 2019. [Photo by Jeff Stark].

So what's next? parkrun No. 200 is slowly but surely inching into sight, which means that Club 250 is also starting to feel like a real goal instead of just a pipe dream. Bring on that green shirt...! There is also, of course, the matter of the ever elusive (in my case) tourist badge (which you earn by completing a parkrun event at 20 different official parkrun venues). I've been chasing that bugger for five years now...! Only three new venues to go... 

Watch this space!

8 comments:

 1. Congrats on your accomplishment. I love the Parkruns but the nearest are in Rome, not far but the problem is the traffic to get it. Till now I have run 3 Parkruns and, unbelievable, all of them abroad, in Scotland and Wales.
  Looking at the 2 photos I notice that you have a perfect style of running, as Bruce Springsteen sings you are "Born to run".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks so much, Stefano! Wow, what I would give to do a parkrun in Rome (or anywhere in Italy, for that matter!), Scotland or Wales... It sounds incredible!

   Thanks also for the compliment on my running form. I recently read Jonathan Beverly's book "Your best stride" and felt that it really helped me. But I also feel like I still have a long way to go to REALLY optimize my form... I guess it's just one of those things that will always be a work in progress!

   Hope you have a great week!

   Delete
 2. Kapiti Coast seems a beautiful place to run. Your two pictures show a lot of trees. As you mentioned, we should change our running paths ... when it is possible.
  You're right on the gift of running: it is actually a great way to increase our level of health.

  ReplyDelete
  Replies
  1. You're right, Giorgio - Kapiti Coast is a wonderful place to run. Our parkrun route winds along the banks of the Waikanae River, with lush green trees and bushes all around. The only negative (which actually doesn't really bother me at all) is that it can get really muddy at times... During the rainy season (winter...) we often run through ankle-deep puddles of mud and water!

   Delete
 3. Saartjie, jy het mos 'n manier om vir my te inspireer waneer ek dit die nodigste het. Dankie vir hierdie post, en hooooo, dis wonderlik as mens sien hoe jou doewitte suutjies suutjies naderkruip! Al 100 parkruns in Nz, ongelooflik! Maar wat my die meeste opgeval het is daai onlangse foto van jou! Jou vorm lyk fantasties! en heel anders as die voriges! Lyk dan jy is nou 'n toe/midfoot striker? Jo, dis nou 'n inspirasie, Saar, want ek weet jy werk hard daaraan. Welgedaan, en skryf bietjie meer daaroor, sal jy?
  Baie lief vir jou en dink aan jou! xxxxxxxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai, en nou bemoedig jy MY weer met jou mooi se - dankie, Liefste! Hooooooo, die vorm-besigheid... Soos ek hierbo ook reply het, ek glo dis iets wat 'n mens se lewe lank maar 'n "work in progress" sal wees. En dis verseker ook een van daai "hoe eet 'n mens 'n olifant?"-gevalle - (klein!) happie vir (klein!) happie! En net wanneer jy wil opgee en dink dis 'n nodelose besigheid, sien jy 'n greintjie vordering. Ek sal jou 'n mailtjie maak oor wat vir my gehelp het (en nogsteeds help), Saar, maar ek kan regtig ook Jonathan Beverly se boek "Your best stride" aanbeveel. Ek weet ek klink nou soos 'n plaat wat vashaak, maar dit voel vir my die boek vat so te se AL die wetenskaplike inligting (op 'n baie verstaanbare en aangename/leesbare manier weergegee) saam wat ek in my hele twee jaar van navorsing vir Runnerclick in wetenskaplik joernale raakgelees het. Plaas het ek destyds al van die boek geweet...! Maar, ja, selfs al het mens al die inligting netjies saamgevat in jou hand, vat dit nogsteeds consistent en GEDULDIGE werk. Ek wou al soveel keer tou opgooi. En partykeer, as ek moeg of pap voel, dan glip my vorm weer HEEL agteruit en dan maak daai dag se parkrun foto-evidence my ERG moedeloos, hehe! So dit bly maar 'n work in progress. Ek mail jou! (En lief jou!) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

   Delete
 4. Wonder waaaar sal ek vir boek kry? Dalk Amazon?/Dankie vir die deel Saar, ek kyk oeit vir jou mailtjie! Xxxxxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hy is op Amazon, Saartjie - hopelik lewer hulle in Namibie af? Laat weet my as jy sukkel, sal jy? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

   Delete

I love hearing from you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...